Een groot aantal gebruikers van de Xpert Suite heeft koppelingen met HRM systemen, zo ook met AFAS Profit.

AFAS heeft onlangs de opvolger van Profit 22 aangekondigd: Profit 1. De uitrol van deze nieuwe versie is inmiddels gestart. De introductie van deze nieuwe AFAS versie heeft ook impact op koppelingen met de Xpert Suite. Samen met AFAS zorgen we ervoor dat de impact zo beperkt mogelijk is. De noodzakelijke aanpassingen aan de zijde van Xpert Suite zijn reeds doorgevoerd en beschikbaar.

In de periode september t/m november worden klanten door AFAS geüpdatet. Vanuit AFAS word je hierover geïnformeerd. Om een koppeling met AFAS Profit 1 te ondersteunen, hebben wij de mogelijkheden van XS Connect uitgebreid.

Inmiddels is hier geen extra actie meer voor vereist en schakelen de bestaande AFAS-koppelingen in XS Connect vanzelf over naar de juiste versie van de software.

LET OP: klanten waar de koppeling nog niet via XS Connect verloopt moeten nog WEL omgezet worden naar een AFAS-koppeling via XS Connect.

Raadpleeg voor het aanpassen of configureren van een koppeling binnen XS Connect de functioneel beheerder. Op het Xpert Support Center is veel documentatie te vinden die daarbij kan helpen. Uiteraard kunnen onze consultants of Xpert Services Partners ook helpen bij het configureren van dergelijke koppelingen.

Vragen en antwoorden

Wat moet ik doen als mijn AFAS Koppeling via XS Connect loopt?

Er is geen extra actie meer benodigd. De koppeling schakelt vanzelf over naar de juiste versie van de software.

Wat moet ik doen als mijn AFAS koppeling nog niet via XS Connect loopt?

Wanneer de koppeling nog niet via XS Connect loopt dan moet de koppeling zo spoedig mogelijk omgezet worden naar XS Connect. Hiervoor kan de Xpert Desk de connector-namen, API token en deelnemernummer delen van de huidige configuratie welke gebruikt kan worden om de XS Connect koppeling op te zetten. Voor meer informatie over het opzetten van een AFAS-koppeling, kijk op het Xpert Support Center.

Wanneer er hulp benodigd is het met het opzetten van een XS Connect koppeling, neem dan contact op met jouw Customer Success Manager of Applicatie Consultant. Wanneer het niet bekend is wie jouw Customer Success Manager is, neem dan contact op met de Xpert Desk via xpertdesk@othersideatwork.nl.

Wij kunnen helpen een geschikte consultant beschikbaar te stellen welke kan helpen met het omzetten van jouw koppeling.