De wens om verzuimgegevens te exporteren is groot. Om aan te kunnen sluiten bij zo veel mogelijk systemen en werkprocessen, bieden we diverse koppelmogelijkheden. Er is een nieuwe exportmogelijkheid bijgekomen om in .XML of .JSON format verzuimmutaties door te geven.

Er is een nieuwe verzuimexport toegevoegd binnen Connect XS, ‘XsConnect Standaard Verzuimmutaties’.

Deze export maakt de verzuimmutatieberichten direct aan nadat een verzuimmutatie in de Xpert Suite

geregistreerd wordt.

Voor het activeren van deze export maak je op de gebruikelijke wijze een klantaccount aan met de

bijbehorende scope van de export. De connectiviteit kan dan ook op de gebruikelijke manier ingesteld

worden, waarna je bij ‘Export koppelingen’ op ‘Toevoegen Export’ klikt. Binnen dit scherm configureer je de

daadwerkelijke export.

Hierbij kan geconfigureerd worden of het bestand in XML of JSON format aangemaakt wordt. Ook kan er

gekozen worden of er wel of geen BSN meegestuurd moet worden in de berichten.

Omdat de berichten direct gegenereerd worden bij de registratie van de verzuimmutatie, hoeft er verder

geen rooster ingesteld te worden met de dagen/tijdstippen dat de export berichten moet aanmaken.